U bevindt zich hier: Home » Informatie » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder ziet u een overzicht van vragen die ons vaak gesteld worden over de Digital Classic piano's.
Mocht u een vraag hebben die nog niet beantwoord is dan kunt u die gerust mailen naar verkoop@oostendorp-muziek.nl

Welke digitale piano wordt ingebouwd?

Wij gebruiken voor 'de binnenkant' van onze Digital Classic piano's uitsluitend Yamaha onderdelen van topkwaliteit. Deze onderdelen kopen wij in bij Yamaha. De onderdelen van de piano's stellen wij zodanig samen  dat deze in combinatie met het Digital Classic meubel het beste bij elkaar passen.

Wat is het verschil tussen het Deluxe model en het Elite model?

In het Deluxe Model is een Yamaha GHS-klavier (Graded Hammer Standard) ingebouwd in het Elite model een Yamaha GH-klavier (Graded Hammer). Dit laatste klavier heeft een realistischer piano aanslag en voelt prettiger aan. Toch wil een duurder toetsenbord niet altijd zeggen dat het beter is. Het is vooral de combinatie van klankweergave en klavier wat het geheel dynamisch maakt. Door de unieke klankweergave van de Digital Classic speelt ook het GHS klavier heel realistisch als een echte piano.

Klinkt een Digital Classic beter dan een qua prijs vergelijkbaar model digitale piano?

Bij de meeste digitale piano's komt het  geluid van onder de klaviertafel, dat is verre van natuurlijk. De 'traditionele' digitale piano's hebben echter verder geen plek om de speakers te plaatsen. Bij de Digital Classic komt het geluid waar het vandaan hoort te komen, van bovenuit de kast. Als de piano tegen de muur geplaatst wordt, dan vormt de klank zich op een heel natuurgetrouwe manier in de ruimte.

Moet een Digital Classic ook gestemd worden?

Omdat de Digital Classic een digitale sample als klankbron heeft hoeft een Digital Classic nooit gestemd te worden. U bespaart dus elk half jaar ± 70 euro aan stemkosten.

Hoe kan ik mijn Digital Classic het beste onderhouden?

In tegenstelling tot een akoestische piano vergt een Digital Classic geen bijzonder onderhoud. Ook hier bespaart u geld. U kunt het beste de piano af en toe afnemen met een licht vochtige doek. Het kan wezen dat op den duur de contacten een keer schoongemaakt moeten worden.

Wat is de levensduur van een Digital Classic?

Net zoals elke goede kwaliteit digitale piano heeft een Digital Classic een levensduur van 10 tot 30 jaar, afhankelijk hoe ermee omgegaan wordt. Een echte piano heeft een veel langere levensduur (40 tot 80 jaar). Maar voor een gemiddeld lagere prijs dan een echte piano heeft u op een Digitale Classic voor vele jaren plezier, zonder dat u er in technisch opzicht naar om hoeft te kijken.

Moet ik de klavierklep altijd dicht doen als ik klaar ben met spelen  op mijn Digital Classic?

Dit is niet noodzakelijk, want de apparatuur van tegenwoordig is goed bestand tegen stof in een normale omgeving. Wij zijn van mening dat een piano er altijd uitnodigend bij moet staan. Door de toetsen zichtbaar te houden, wordt de piano een soort magneet waar u even achter wilt kruipen om te spelen. Dit enthousiasme is belangrijk. Natuurlijk kunt u de klep beter sluiten als u voor langere tijd weggaat (vakantie). Als er verbouwd wordt de piano in een stofvrije ruimte plaatsen.

Hoe waardevast is mijn Digital Classic?

Een echte piano staat bekend om zijn waardevastheid. Ook dit is relatief omdat u op een nieuwe piano de eerste jaren ook flink moet afschrijven. Echter is het niet u bedoeling om een nieuw aangeschafte piano binnen enkele jaren weer te verkopen. Op de lange termijn is een piano behoorlijk waardevast omdat nieuwe piano's steeds duurder worden. Een digitale piano, ook de Digital Classic, is onderhevig aan ontwikkeling. De Digital Classic zal over 5 jaar wellicht een betere klank geven dan nu. Daardoor is een digitale piano minder waardevast. Maar de waarde wordt ook bepaald door vraag en aanbod. In dat opzicht zal de Digital Classic meer waard blijven dan traditionele digitale piano's. De Digital Classic wordt in veel kleinere oplage geproduceerd en is vrij uniek. U zult niet snel een tweedehands model tegenkomen. Door dit geringe aanbod zal de waarde van de Digital Classic relatief hoog blijven.

 

De Modellen

Openingstijden

Let op! Tussen de middag zijn we gewoon open!

 

Fotogalerij

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

piano's

Naar rechts